Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Czytelnia (Kościuszki 6)
(1)
Author
Jeż Agnieszka (filolożka)
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Kuchnia polska
(1)
Styl życia
(1)
Życie codzienne
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Kuchnia dwudziestolecia : co i jak jadano / Agnieszka Jeż. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 182, [1] s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm.
Genre/Form
Symbol UKD (080)
94(438).081 316.728 394](438)(091) 641.5
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach Drugiej Rzeczypospolitej. Oprócz interesującej części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. C 64 (nr inw. 168559) (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again