Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia (Kościuszki 6)
(1)
Autor
Błaszczyk Marek (menedżer)
(1)
Mikołajczuk Monika
(1)
Sulisz Waldemar (1956- )
(1)
Zdrodowski Mirosław (1956- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Artrakcje turystyczne
(1)
Dom Pracy Twórczej "Reymontówka" (Chlewiska)
(1)
Dwory
(1)
Imprezy kulturalne
(1)
Instytucje kultury
(1)
Plenery malarskie
(1)
Promocja kultury
(1)
Reymont, Aurelia (1871-1944)
(1)
Reymont, Władysław Stanisław (1867-1925)
(1)
Tematy i motywy
(1)
Tymienieccy (rodzina)
(1)
Wystawy sztuki
(1)
Temat: czas
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Chlewiska (woj. mazowieckie, pow. siedlecki, gm. Kotuń)
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Kultura i sztuka
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W książce, autorzy przedstawiają na fotografiach i w treści, ponad 200 lat historii dworu i ponad 30 lat pracy Marka Błaszczyka jako dyrektora Reymontówki. Książka prezentuje życie „od kuchni” tej placówki kulturalnej. Opisuje wizyty m.in. malarzy, rzeźbiarzy, tancerzy, muzyków a także amerykanów z organizacji Global Volunteers, którzy od 30 lat współpracują z Reymontówką. Natomiast na ostatnich stronach książki Waldemar Sulisz, krytyk kulinarny, badacz regionalnej kuchni, przedstawia menu, nawiązujące do powieści napisanych przez Władysława Reymonta. Znajdziemy tam: pierogi Jagusi, żurek Boryny oraz deser Aurelii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Cm 94(438) (nr inw. 184206) (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej