316735
Książka
W koszyku
W książce, autorzy przedstawiają na fotografiach i w treści, ponad 200 lat historii dworu i ponad 30 lat pracy Marka Błaszczyka jako dyrektora Reymontówki. Książka prezentuje życie „od kuchni” tej placówki kulturalnej. Opisuje wizyty m.in. malarzy, rzeźbiarzy, tancerzy, muzyków a także amerykanów z organizacji Global Volunteers, którzy od 30 lat współpracują z Reymontówką. Natomiast na ostatnich stronach książki Waldemar Sulisz, krytyk kulinarny, badacz regionalnej kuchni, przedstawia menu, nawiązujące do powieści napisanych przez Władysława Reymonta. Znajdziemy tam: pierogi Jagusi, żurek Boryny oraz deser Aurelii.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Cm 94(438) (nr inw. 184206) (1 egz.)
Strefa uwag:
Inny tyt: Reymontówka : lata minione Dworu w Chlewiskach
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 158. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej