316735
Book
In basket
W książce, autorzy przedstawiają na fotografiach i w treści, ponad 200 lat historii dworu i ponad 30 lat pracy Marka Błaszczyka jako dyrektora Reymontówki. Książka prezentuje życie „od kuchni” tej placówki kulturalnej. Opisuje wizyty m.in. malarzy, rzeźbiarzy, tancerzy, muzyków a także amerykanów z organizacji Global Volunteers, którzy od 30 lat współpracują z Reymontówką. Natomiast na ostatnich stronach książki Waldemar Sulisz, krytyk kulinarny, badacz regionalnej kuchni, przedstawia menu, nawiązujące do powieści napisanych przez Władysława Reymonta. Znajdziemy tam: pierogi Jagusi, żurek Boryny oraz deser Aurelii.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. Cm 94(438) (nr inw. 184206) (1 egz.)
Notes:
Inny tyt: Reymontówka : lata minione Dworu w Chlewiskach
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 158. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again