316735
Book
In basket
Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy¬musza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia, sarkopenii, a także zróżnicowanych potrzeb żywieniowych. Książka Żywienie osób starszych systematyzuje wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego w ujęciu wielodyscyplinarnym, stanowiąc źródło informacji dla wielu specjalistów sprawujących opiekę nad pacjentem geriatrycznym.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. C 613 (nr inw. 177031) (1 egz.)
Notes:
General note
Na stronie tytułowej i 1. stronie okładki: rekomendacja Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN.
Nazwy autorów na stronie V.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 133-145. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again