316735
Książka
W koszyku
Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy¬musza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia, sarkopenii, a także zróżnicowanych potrzeb żywieniowych. Książka Żywienie osób starszych systematyzuje wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego w ujęciu wielodyscyplinarnym, stanowiąc źródło informacji dla wielu specjalistów sprawujących opiekę nad pacjentem geriatrycznym.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. C 613 (nr inw. 177031) (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej i 1. stronie okładki: rekomendacja Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN.
Nazwy autorów na stronie V.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 133-145. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej