316763
Book
In basket
Dieta bez mleka i glutenu / Barbara Kuligowska-Dudek. - Wyd. 2 poprawione. - Brzezia Łąka : Wydawnictwo Poligraf, cop. 2017. - 248 s. ; 21 cm.
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewleklego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenice). W książce znajdziesz między innymi informacje: Ľ Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu. Ľ Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia. Ľ Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko. Ľ Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie. A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu. Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dieta. Autorka książek oraz artykułów prasowych. Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. C 613 (nr inw. 167997) (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 237-241.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again