317230
Książka
W koszyku
Francja na talerzu / François-Régis Gaudry i przyjaciele ; tłumaczenie Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński, Natalia Zmaczyńska. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2023. - 431, [1] strona : faksymilia, fotografie, ilustracje, mapy ; 34 cm.
W książce "Francja na talerzu" znajdziesz wszystko, co warto wiedzieć o kulinarnej Francji, która zachwyca mnogością smaków i sprawia, że każdy posiłek jest doznaniem kulinarnym najwyższych lotów. W kulinarnym vademecum czeka na Ciebie aż 375 przepisów do wypróbowania, 350 zagadek do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania oraz 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, które musisz poznać, a wszystko to okraszone pikantnymi anegdotami, mapami oraz adresami, które warto zapisać przed wyprawą do Francji. Aż chciałoby się rzec: Bon appétit!
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. C 64 (nr inw. 183449) (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: On va déguster la France, 2017
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: "On va déguster la France" 2017.
Na okładce: wszystko o kuchni francuskiej.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 426-427. Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej